Asan Danışmanlık
Göç Danışmanlığı
Oturma İzni
Yabancılara Türkiye de turisatik, tedavi amaçlı, eğitim amaçlı ve insani nedenlerle verilmiş, süreler ile sınırlı veya sınırsız süreli oturum izinlerinin genel adıdır. Türkiyede oturum izni almak isteyen yabancılar ülkemize geriş yaptıkları tarihten itibaren 30 ila 90 gün arasında randevu almak zorundadırlar. Bu süre yabancının vatandaşı olduğu ülkeye göre değişmektedir. Kimi ülke vatandaşlarına sağlanan hak (vizesiz Türkiye’de bulunabilme süresi) 30 gün kimi ülkelerde ise bu süre 90 gündür. Bu süre geçirildikten sonra randevu alsanız da ikamet tezkeresi olarak bilenen oturma izni verilmeyecektir.
Ülkemizde 2014 tarihinde yürürlüğe giren Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu uyarınca turistik ikamet tezkeresi yani oturum izinleri değiştirilmiş ve 6 ay olan süre 12 aya çıkarılmıştır. Ayrıca önceden zorunlu olmayan Özel Sağlık Sigortası da artık tüm yabancılar için zorunlu hale getirilmiştir. Ülkemizde 1 sene oturma izni almak isteyen yabancı 1 senelik sağlık sigortası olması zorunludur.
Asan Danışmanlık ikamet izni başvurularınızda randevu, sigorta ve gerekli belgelerin toplanması konusunda hizmet verir.
Çalışma İzni
Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanuna ve bu Kanunun Uygulama Yönetmeliğine göre, Yabancılar, alacakları çalışma izinleri ile bir işveren yanında bağımlı çalışabilecekleri gibi, bağımsız (kendi nam ve hesabına) olarak da çalışabileceklerdir.
Çalışma İzni Nasıl Alınır?
Türkiye’de istihdam edilmek istenen yabancı uyrukluların çalışam izinlerinde izlenecek prosedur nedir? Çalışma İzni nereden alınır? Öncelikle belirtelim ki bu konuda yetkili makam yabancılar çalışma dairesidir. Bu birim ÇSGB bünyesindedir.
Peki Yabancı Personel çalışma izinleri 2016 nasıl alınır? Bunun için iki farklı başvuru yöntemi vardır. Birincisi; Türkiye’den yani Yurtiçi başvurunun yapılması, İkincisi ise; başvurunun Yurtdışından yapılmasıdır.
Yabancı Ev Hizmetleri
Şirketlerde Yabancı Uyruklu Personel gibi konularda merak ettiklerinizi cevaplar ve size rehberlik eder
Vatandaşlık Hizmetleri
Sonradan kazanılan Türk vatandaşlığı, yetkili makam kararı veya evlat edinilme ya da seçme hakkının kullanılması ile gerçekleşir.
Yetkili makam kararı ile Türk vatandaşlığının kazanılması
Türk vatandaşlığını kazanmak isteyen bir yabancı, bu Kanunda belirtilen şartları taşıması halinde yetkili makam kararı ile Türk vatandaşlığını kazanabilir. Ancak, aranan şartları taşımak vatandaşlığın kazanılmasında kişiye mutlak bir hak sağlamaz.
Başvuru için aranan şartlar
- Türk vatandaşlığının kazanılmasında istisnai haller
- Türk vatandaşlığının ikamet şartı aranmaksızın yeniden kazanılması
- Türk vatandaşlığının ikamet şartına bağlı olarak yeniden kazanılması
- Türk vatandaşlığının evlenme yoluyla kazanılması
- Türk vatandaşlığının seçme hakkı ile kazanılması
- Türk vatandaşlığının evlat edinilme ile kazanılması gibi konularda en doğru bilgiye ulaşın.